Източник и видео: offnews.bgОколо 40 демонстрантите са били обгазени на провеждащия се

...
Източник и видео: offnews.bgОколо 40 демонстрантите са били обгазени на провеждащия се
Коментари Харесай

40 обгазени на протеста за Перник пред МРРБ, полицията ги напръска с лютив спрей

Източник и видео: offnews.bg

Около 40 стачкуващите са били обгазени на провеждащия се през днешния ден митинг на перничани пред Министерството на районното развиване, откакто пробваха да нахлуят в постройката, а полицията употребява пикантен спрей.

Мобилизирани са шест коли за спешна помощ, които да извозят потърпевшите до очната клиника на ИСУЛ (УМБАЛ " Царица Йоанна " ), търсят се и още медицински екипи.

Протестиращите пред Министерство на районното развиване и благоустройството желаеха от министъра и зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова и Николай Нанков да излязат и да приказват с тях поради рецесията с водата в Перник.

Събралите се жители дадоха на двамата министри 15 мин. време да слязат при тях.

След като протестиращите се пробваха да влязат в министерството, се стигна и до разпра на полицията и протестиращите. 

По описа на една от участничките в служителите на реда са напръскали с пикантен спрей протестиращите.

Малко по-късно на мястото пристигна жандармерия. 

Протестиращите скандират „ Искаме ги тук “ и „ Оставка със затвор “. Двама от събралите се жители се пробват да влязат в постройката на Министерството, само че не бяха позволени от служителите на реда.

Стотици жители се събраха на народен митинг под лозунга " Оставка на Петя Аврамова ", пред Министерство на районното развиване и благоустройство. 

Протестиращи желаеха оставката на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова и на целия кабинет " Борисов 3 ".

Демонстрантите носят български флагове и огромен афиш с надпис „ Оставка! Време ни е за Възраждане “.

Протестът се провежда от Инициативен комитет " Спаси Перник ", само че с изключение на перничани, които са по-малко от половината, има доста хора от придвижване " Възраждане " на Костадин Костадинов.

Около 14 ч от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че при опита за влизане в министерството е счупена входната врата, а двама служители на реда са потърпевши - единият от хвърлен предмет, а другият - от удар с дръжката на знаме. Срещу протестиращите е употребен пикантен спрей, откакто те не са се подчинили на полицейските разпоредби.  Установява се самоличността на предизвикалите напрежението пред постройката, допълват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Междувременно, малко преди 14 ч стачкуващите се отдръпнаха и се насочиха към Министерския съвет.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР